کف پای صاف چیست و چه مشکلی ایجاد می کند؟
باید گفت که تمام نوزادان با کف پای صاف متولد می شوند و با افزایش سن قوس کف پا شکل می گیرد.
وجود قوس کف پا باعث می شود که راه رفتن با درد و عدم تعادل همراه نشود ولی اینطور هم نیست که تمام کسانیکه تا بزرگسالی فاقد قوس کف پا هستند مشکلی در راه رفتن داشته باشند.
قوس طولی کف پا در سن ۵ تا ۱۰ سالگی شکل می گیرد و اگر در کسی این قوس تشکیل نشود می توان گفت که او با مشکل کف پای صاف رو به رو هست.
انواع کف پای صاف و درمان آنها
کف پای صاف انواع مختلفی دارد، شامل انعطاف پذیر، انعطاف پذیر با تاندون آشیل منقبض، غیر قابل انعطاف.
کسانیکه کف پای صاف انعطاف پذیر دارند در حال استراحت وقتی وزن روی پا قرار ندارد قوس کف پا در پاهایشان دیده می شود ولی وقتی وزن روی پا قرار می گیرد این قوس دیگر دیده نمی شود، این افراد معمولا علامت خاصی ندارند ولی اگر دچار درد پا شوند و یا اختلال در راه رفتن پیدا کنند با کمک کفی های مخصوص کفش مشکل برطرف می شود.
اما کسانیکه کف پای صاف انعطاف پذیر با تاندون آشیل منقبض دارند، هرچند در آنها هم در حال استراحت قوس کف پا دیده می شود ولی احتمالا بیشتر از درد پا شاکی هستند .باز هم کفی های مخصوص کفش کمک کننده هست و معمولا به ورزشهای کششی تاندونهای پا نیاز دارند و بهتر است به فیزیوتراپی مراجعه کنند تا مطمئن شوند ورزشهای درستی را انجام می دهند، هرچند ممکن است به ندرت نیاز به عمل جراحی برای اصلاح مشکل باشد.
در کسانیکه کف پای صاف غیر قابل انعطاف دارند ،قوس کف پا در هیچ وضعیتی دیده نمی شود نه در استراحت پا و نه در وضعیت تحمل وزن ، این افراد هم خیلی از اوقات بی علامت هستند ، ولی اگر دچار درد پا و اختلال در راه رفتن شوند با در نظر گرفتن علت ایجاد کف پای صاف غیر قابل انعطاف از روشهای درمانی محافظتی مثل استفاده از مسکن یا بی حرکت کردن موقت استفاده می شود اما احتمال دارد که نیازمند عمل جراحی اصلاحی شوند.
راه جلوگیری از کف پای صاف
هرچند ژنتیک در آن مؤثراست که قابل پیشگیری نیست ولی با توجه به آنکه کف پای صاف در جوامعی که کودکان کفش نمی پوشند، کمتر دیده می شود تلاش کنید کفش بچه ها با کفی های راحت و انعطاف پذیر باشد.