بیماری آبله مرغان چیست؟
بیماری ویروسی است که با تب و بی حالی شروع شده ،سپس ضایعات پوستی تنه ، سر و گردن و بعد دست و پا را درگیر می کند، حتی ممکن هست داخل دهان و ناحیه جنسی هم درگیر ضایعات بشود.
ضایعات به انواع شکلهای برجستگی کوچک، تاول آبدار، ضایعه خشک شده که رویش دلمه بسته و … دیده می شود و خارش دار هستند.
چند روز بعد از تماس با فرد مبتلا ممکن است آبله مرغان بگیریم؟
علائم ممکن است ۱۰ تا ۲۱ روز بعد از تماس با فرد بیمار ایجاد شود.
فرد مبتلا چه مدت ناقل خواهد بود و راه انتقالش چیست؟
این بیماری به شدت مسری می باشد و از ۲ روز قبل از بروز ضایعات تا خشک شدن تمام ضایعات پوستی می تواند منتقل شود.
آبله مرغان از طریق استنشاق ذرات تنفسی آلوده به ویروس که یا از ضایعات پوستی ناشی از بیماری پخش شده یا از ترشحات آلوده تنفسی فرد بیمار پخش شده منتقل می شود ،همچنین از طریق تماس با خود ضایعات هم قابل انتقال هست.
راه جلوگیری از انتقال ویروس آبله مرغان چیست؟
این ویروس در بدن انسانها زندگی می کند و از فردی به فرد دیگر منتقل می شود . نداشتن تماس نزدیک با افراد مبتلا به بیماری و قرار نگرفتن در معرض هوای اتاقی که بیمار در آن هست احتمال انتقال را پایین می آورد.
در برخی کشورهای دنیا واکسیناسیون آبله مرغان برای همه جامعه انجام می شود ولی در ایران جزو برنامه واکسیناسیون معمول کشوری نیست. به هر حال اگر کسی واکسن آبله مرغان را تزریق کند مسلما به راه حل مطمئنی برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس دست یافته است.
برای درمان چه اقدامی لازم است؟
در کودکان سالم زیر ۱۳ سال مبتلا ،غیر از کنترل خارش با داروهای موضعی یا خوراکی و حمام مکرر و خودداری از دستکاری ضایعات درمان دیگری نیاز نیست.
اما در کودکان بالای ۱۳ سال و بزرگسالان باید داروی ضد ویروس خوراکی شروع شود .و این داروها هرچه زودتر شروع شوند مؤثرتر هستند.پس مراجعه زودهنگام ضرورت دارد .
در نوزادان و بیماران مبتلا به نقص ایمنی مصرف داروهای ضد ویروس تزریقی ضروری است.
آبله مرغان مخصوصا در سنین بالاتر و نیز در کسانیکه سیستم ایمنی مختلی دارند می تواند عوارض جدی ایجاد کند ومغز یا ریه یا کبد را درگیر نماید ،لذا درمان ضد ویروسی در این گروههای پر خطر لازم است.